Verslag van “Rumble in the Jungle” 22 augustus 2004

Verslag van “Rumble in the Jungle” 22 augustus 2004

Een Military Xperience evenement op het terrein van Command0 in Schoten(BE)

Eerst even dit voor ik verder ga met mijn verhaal.. Hoewel ik me prima hebt vermaakt ga ik zo nu en dan misschien wat negatief zijn. Dit is naar niemand toe persoonlijk bedoeld. Het is gewoon zoals ik het evenement en alles er omheen heb ervaren. Het is dus mijn persoonlijke mening

Zondagmorgen 7:30.. Dennis staat voor mijn deur te trappelen om aan zijn 2de skirmish te beginnen en ik heb er ook wel weer zin in. Rumble in the Jungle is het 2de evenement georganiseerd door Military Xperience een nieuwkomer in de airsoftwereld met grootse plannen. We zullen zien wat het vandaag word ;o)

Wij op pad.. Helemaal hyper dat we weer gaan spelen. Maar eerst even naar Turnhout om de wapens op te halen. Na een erg ruim uurtje doorrijden waren we in Turnhout, pikten we de wapens op ( Hier was wat vertraging ivm wat onduidelijkheden over gemaakte afspraken ) en was het hop naar Schoten kachelen. We maakten gebruik van een routeplanner op internet. Hartstikke handig.. Minpuntje was wel dat de omleidingen ivm de werkzaamheden aan de ring Antwerpen er niet vermeld werden. Dit gaf wat stress.. zelfs lichte paniek aanvallen die gelukkig met een flinke zak M&M’s onderdrukt konden worden.

Door al die werkzaamheden konden we de door de routeplanner aangeven route niet volgen en gingen we het maar een beetje gokken. Aardig gegokt want na een tijdje kwamen we toch in Schoten terecht en vonden we het terrein. Wel wat later als gepland maar de organisatie zelf was ook wat later gekomen dus we hadden nog nix gemist 🙂 Nu een keer niet het gebruikelijke handjes schudden maar meer een “nu snel omkleden en klaarmaken”. Na het omkleden was er toch even een moment om wat mensen even gedag te zeggen en kennis te maken met wat mensen van the hunters. Al aardig wat mee gebabbeld via forum/msn.. Leuke mensen en leuk/sportief spelend team.

Military Xperience had zijn Limburgse Garde meegenomen met wat nieuwkomers. Was een leuk groepje mensen. Geen 72 zoals de heren van command0 dat weekend ervoor hadden. Omdat wij wat later waren hebben we de rondleiding gemist en mochten we gelijk aan de eerste missie beginnen. Verdedig de brug..

Na de instructie gingen we allemaal netjes onze positie innemen en het lange wachten kon beginnen.. En het duurde zeker lang.. Je hoorde hier en daar wat gerommel. Wat gekraak in de struiken.. Zag wat vage schimmen op een afstandje voorbij rennen.. maar aan mijn kant gebeurde weinig. Achter me hoorde we al wat schoten en hit kreten maar aan onze kant was het maar stilletjes.. Weer wat geritsel.. Klinkt wel dichtbij.. Komt van achter me.. Ik wil me rustig omdraaien PLOPPLOPPLOP!! bb’s op mijn reet.. HIT!! Einde game voor HaBoo.. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet erg. Omdat we wat gehaast het veld in moesten had ik wat dingetjes niet gedaan en kon dat nu even op mijn gemak wel doen.. Zoals mijn reddotscoopje op mijn wapentje monteren.

Na de gebruikelijk “sooooooooooooooow hebbie gezien wat ik deed” verhalen was het weer tijd voor de volgende missie. Had te maken met een basis, een tas/koffer en wat vlaggetjes. Wij werden meegenomen naar een bunker verstopt achter 2 heuvels.. waarvan er 1 Hamburger Hill word genoemd. Die bunker werd onze basis. Na wat gebabbel over het spel en wie er commander wil zijn begonnen we met posities in te nemen.

Ik ging samen met Dennis op pad.. Eerst hadden we het idee om lekker te gaan wandelen door de zeer dichte begroeing maar omdat er op Hamburger Hill nog wat lege plekken waren besloten we daar maar te wachten… en te wachten… en te wachten.. Was trouwens best lekker weer :D. Toen klonk het start signaal!! En wij weer wachten.. en wachten.. Ik zat lekker van het zonnetje te genieten. De heren die wat hoger op hamburger Hill zaten zagen vanalles langs hun kant lopen dus dacht ik het wel makkelijk te hebben. Beetje relaxed onderuit hangend was ik er van overtuigd dat ik het wel zou “horen” als er iemand naar boven komt. Nou mooi niet dus. Zomaar uit het niets stond daar een “woest-kijkende-schuim-op-de-mond-bb’s-strooiende” Limburgse Gardist voor me die net zo hard van mij schrok als ik van hem alleen hij was wat vlotter met schieten. Mijn maatjes een verdieping hoger hadden mijn gegil niet eens gehoord zo geconcentreerd waren zij met de andere kant bezig. Dennis had ondertussen wel door dat er wat aan de hand was en probeerde nog wat maar ook hij kon naar de safezone om zich even te melden bij de marshall. Ik heb geen id hoe het verder is verlopen op de”Hill”.

Wat ik wel weet is dat toen we weer terug in het spel waren er van alles aan de hand was.. We van alle kanten werden beschoten en eigenlijk geen id hadden wat te doen.. We zaten nu in een moeras onderaan Hamburger Hill en wilden wat gaan doen maar wisten niet wat, tot ik iemand de Hill op zag gaan en daar iemand uitschakelde. We besloten hem te helpen en gingen mee de Hill op. Het was leeg boven.. en dat wilden we zo houden en deden we ook ons best voor! MOAH..Ucheuche.. Na wat vage actie’s van mezelf werd ik natuurlijk weer op mijn reet geraakt.. Dus ik voor de 2de x naar de safezone. Heb daar even wat met Christian staan babbelen en Dennis kwam ook nog even langs.. En we besloten om die laatste 10 minuten ook nog even wat te gaan doen. Toen we het veld weer inliepen kregen we te horen dat de Garde onze basis had veroverd, dus wij er, voorzover dat mogelijk was, er snel op af maar toen klonk er TOETERDETOET! LUNCH! En hier bleek gelijk dat de Garde zowel de vlag als het koffertje had en game eigenlijk wel over was. Suks.. Maar we hebben zeker ons best weer gedaan ;o)

Military Xperience had voor mensen die daar behoefte aan hadden broodjes frikandel en hamburgers beschikbaar. Ook konden er andere versnaperingen en frisdrank gekocht worden. Ik heb hier verder zelf geen gebruik van gemaakt omdat ik mijn eigen “lupa” bij me had. Maar het zag er goed en netjes verzorgd uit en de bediening viel bij veel heren goed in de smaak ;o)

Na de lunch was het jezelf weer in je gear hijsen en klaarmaken voor de volgende missie. Dit keer mochten wij ons gaan ingraven in het voormalig hoofdkwartier van de Garde en was het de bedoeling dat in handen te houden. Ik heb deze missie jammer genoeg niet uitgespeeld omdat net na het starten van het spel mijn wapen geen zin meer had en er maar mee ophield.. en nee.. het was niet mijn accu ;o)

Ik besloot maar om bij de laatste 2 missie’s wat foto’s te maken. De laatste 2 missie’s waren “Hamburger Hill” missie’s. 1 team bovenop de “Hill” en het andere team mag proberen de vlag boven op die berg te veroveren. Ik heb hier een aantal mooie actie’s gezien van zowel team Holland als de Limburgse Garde. Zag er vanaf zo’n bergje wel leuk uit allemaal. Ook een hele leuke teamkill gezien..

Team Holland zat op de Hill maar waren wat aan het kleppen.. zaten niet goed op te letten.. Daardoor kon een “baret” van de Garde vrijwel ongezien naar boven klauteren. Eenmaal boven lukte het hem om een 2tal hollanders uit te schakelen en ik ben ervan overtuigd dat hij er veel meer had kunnen pakken als hij niet door zijn teamgenoten massaal onder vuur was genomen. Net schapen die Limburgers… 1tje schiet.. en de rest volgt zonder eerst te kijken.. 😀 Die “baret” was niet vrolijk en maakte een flinke fout. In zijn woede rukte hij zijn bril van zijn kop. Dat terwijl er volop geschoten werd. En dat was dus een “ervaren” Limburgse Gardist die het “zijn” gasten (de LG n00bs) wel even voordoet.. tsja..

Dit potje werd gewonnen door de Limburgse Garde en was het nu tijd voor de Garde om de Hill te verdedigen. Aantal Gardisten zaten te bluffen dat het een eitje was.. Dat ze het wel alleen aankonden enzo.. Je kent het wel 😀

Omdat ik het geklauter en geklim een beetje zat was ben ik net na het start signaal naar de safezone gegaan om op te ruimen en om te kleden. Ik heb dus geen id hoe het verder is gegaan. Enige wat een feit is is dat Team Holland deze pot heeft gewonnen.

Wat ik jullie ook even wil laten zien is hoe er ook gespeeld kan worden. Het is een filmpje van niet al te beste kwaliteit en geen geluid maar geeft wel weer hoe over het algemeen de sfeer was. Het laat zien hoe iemand Hamburger Hill beklimt en dan zijn tegenstander uitschakeld door gewoon even “pang” te roepen en niet vanaf die afstand te schieten. Leuk en erg sportief moment.

Het was een leuke dag, weer wat leuke mensen ontmoet en eindelijk eens op het terrein van Command0 kunnen spelen 🙂

Military Xperience had zijn zaakjes beter voor elkaar als de vorige keer. Leuke missie’s en de puntentelling blijf ik een leuk idee vinden. Moet alleen nog wat verder en duidelijker uitgewerkt worden.

Wel jammer is dat de ervaren spelers van de Garde toch het verkeerde voorbeeld gaven door regelmatig de bril in het veld af te doen.. Tijdens de missie’s!

Geplaatst in AirsoftReviews, Evenementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *