Baofeng UV 5ra Camo

Portofoon

Porto’s tijdens airsoft kunnen heel veel aan het spel toevoegen. Er zijn skirms waar ze met commanders werken en dan is het altijd prettig om te weten wat er speeld en of je actie nut heeft of niet. Of verschillende squads die via porto’s een aanval coördineren. Met portofoons maak je het spel/sport/hobby gewoon even wat leuker.


Keuzes

Er is zo veel verkrijgbaar op porto gebied dat het niet erg eenvoudig is een keuze te maken. Ik ben geen deskundige.. Ik ga hier puur uit van eigen ervaring. Elke PMR-446 porto is geschikt. De PMR is de meeste gebruikte porto.

Na het gebruiken van een aantal PMR-446 portofoons liep ik toch vrij vaak weer tegen de beperkingen aan van de “standaard” PMR porto’s. Zo zat ik een x in een fort.. Ik had hulp nodig maar geen bereik en kwam er een vlaams teamgenoot langs en die probeerde de teamleider te bereiken en hem lukte het wel! Triggerd! Toen we even een rust moment hadden zocht ik hem op en informeerde naar welke porto hij gebruikt. Hij gebruikte een Baofeng.. Een merk waar ik maar vaag van had gehoord. Na wat gebabbel ben ik later zelf op speurtocht gegaan en kwam een leuke aanbieding tegen van de Baofeng UV 5RA Camo voor slechts € 33,-. Voor dat geld wil ik het wel proberen.

Na een ruime week na het bestellen kwam de set binnen. Je weet hoe het gaat he? Als er een pakje binnen komt.. helemaal heppiedepeppie scheur je de verpakking open en komt er een keurig doosje tevoorschijn. Na openen kom je de volgende items tegen:

  1. De radio
  2. Antenne
  3. Oortje
  4. Accu
  5. Oplader
  6. Riemclip
  7. Gebruiksaanwijzing in het Chingelsbaofeng-uv-5raplus-camouflage-8

Toen kwam dacht ik het lastige… Uitvogelen hoe de radio te programmeren.  Maarrrrrr.. Dankzij een aantal nuttige filmpjes op youtube kwam ik er achter dat het eigenlijk vrij eenvoudig is te doen. Ik ben even lekker bezig geweest maar de 8 PMR kanalen zijn nu keurig ingesteld, alle andere kanalen die al ingesteld waren heb ik verwijderd en het werkt nu prima samen met een 2 tal PMR porto’s die ik nog had liggen. Mijn PTT knop met Kenwood plug werkt prima met deze porto. Het geluid is prima en ik word ook prima verstaan. De porto ligt lekker in de hand . Dat de knoppen geblokkeerd kunnen worden is ook erg lekker. Niets is vervelender als bij een beweging of ff rennen een spontane kanaalwissel door een porto in een iets te strakke radiopouch.

Ik heb de porto nog niet op een skirm gebruikt. Zowiezo speel ik in NL nog met mijn ouwe vertrouwde nobrand porto die ik ooit in een setje bij de lokale bouwmarkt heb gekocht 🙂 Waarom? Lees ff verder 😉
Nadelen

Die zijn er zeker. Zo mag je deze porto wel bezitten maar niet gebruiken! Het zend vermogen ligt te hoog. Zelfs op de LOW stand zend hij nog ( volgens de papieren ) met 1 watt wat dus o,5 watt te hoog is.  Je moet hier een zendlicentie voor hebben.

Conclusie

Tsja… Zonder licentie mag je deze niet gebruiken.. Dus eigenlijk nutteloos… Toch?? 😛 😉  😀baofeng-uv-5raplus-camouflage-1baofeng-uv-5raplus-camouflage-2baofeng-uv-5raplus-camouflage-5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geplaatst in AirsoftReviews, Gear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *