Gorka type 3 olive

Al heel lang wil ik een russische outfit. Door een leuke stage en bijbehorende stage vergoeding was ik eindelijk in staat om wat leuke spullen aan te schaffen.

Laten we beginnen met de basis van mijn outfit: de Gorka ( Ik quote even de info van mijn nieuwe favoriete webshop. )

Gorka-3 is een russisch militair uniform ontworpen voor de berg divisies( de naam gorka leidt af van het russische woord voor ’berg’). Deze gorka werd voor het eerst gebruikt tijdens de Afghanistan oorlog, daarna vele malen gebruikt tijdens de Chechen oorlogen en andere conflicten.

Het word voornamelijk gebruikt door de elite eenheiden (Spetsnaz) waaronder : MVD, FSB, VDV (paratroopers), GRU, en SOBR.

Loze jas met knopen (type 4 alleen geknoopt bij de nek) en met een verstelbare capuchon met een kleine cap, 2 mouw zakken, 2 zijzakken,(type 4 heeft ook een ruime borstzak), verstelbare koord om het middel.

Broek met elastische y-bretels (bijgeleverd), 2 zakken,2 achterzakken, en met elastische afsluiting rond de schenen en voeten, ook extra lang binnenwerk bij de voeten (best te dragen in de sokken, of schoenen voor extra bescherming bij teken!) Windvrij, vlekvrij en waterproof!
Het pak is gemaakt van 100% dik katoenstof, met gekleurde (60/40% katoen/poly) stukken op de schouders, armen en benen voor extra bescherming tegen de elementen en wear&tear.

gorka

Het bestellen was vlot geregeld.. Net zoals het leveren 🙂 Na het uitpakken komt het passen.. Het zit gewoon gelijk goed. Soms heb je dat he? Dan trek je iets aan en is het net of je het al jaren hebt. Het zit gelijk lekker en goed.

Broek en jas zijn prima afgewerkt. Hier en daar wat dingetjes die net even iets anders hadden gekund maar zeker niets storends. Ons pietluttig oog zag wat stik werk wat misschien wel iets netter kon maar zoals gezegd… Dat is muggenziften. De jas heeft in de mouw op wat plaatsen elastiek zitten. Dit sluit de mouw af maar houd de mouw ook op zijn plek. Erg prettig kan ik je zeggen. De broek is ook voorzien van antiebeesjesinkruip stukken die mooi in je laars of sok kunnen en zo je broekspijp afgesloten houden voor beessies 😀

Er was wel klein probleempje met de bretels.. 1 van de banen zat gedraaid maar met een handige moeder en haar naai maschine was dat zo opgelost.

Skirmen in de Gorka

Met het schrijven van deze review ben ik pas 2 x wezen skirmen. Niets knelt, gaat klem zitten, kruipt omhoog.. Niets. Wat mij enorm irriteerde bij mijn andere kledingsets is dat het soms omhoog kruipt. Of juist totaal niet meegeeft bij bepaalde handelingen. Met de Gorka nergens last van gehad! En het waren 2 best warme skirmdagen maar ook dat was prima te doen. Ik verwachte heel even dat het misschien te warm zou zijn maar het beviel me prima.

De Gorka ( en vele andere mooie spullen ) is te vinden op: http://www.redarmyairsoft.eu/

red army

Hier nog even een foto van mij in mij hele set:

14123625_1098946460172420_1933749758_o

Tot de volgende!!

Tinus

Geplaatst in AirsoftReviews, Gear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *